Francia hagymaleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 40 dkg vöröshagyma
- 1 db babérlevél
- 3 szál petrezselyemzöldje
- kakukkfű
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 db tojássárgája
- 1 evőkanál só
- 1 csipet fehér bors
- 4 szelet szendvics kenyér
Elkészítés
A hagymát karikákra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk liszttel, addig keverjük, míg a liszt rózsaszín nem lesz. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. 20 percig főzzük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. A tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal, majd a levesbe keverjük, ne forraljuk. A kenyereket megpirítjuk, a sajtot lereszeljük, a leves tetejére szórjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.