Francia hagymaleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 40 dkg vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 3 szál petrezselyemzöldje
  • kakukkfű
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 csipet fehér bors
  • 4 szelet szendvics kenyér

Elkészítés

A hagymát karikákra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk liszttel, addig keverjük, míg a liszt rózsaszín nem lesz. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. 20 percig főzzük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. A tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal, majd a levesbe keverjük, ne forraljuk. A kenyereket megpirítjuk, a sajtot lereszeljük, a leves tetejére szórjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.